Artikelsuche Informationen News
Neu bei uns im Programm. Ausgesuchte Weine aus Frankreich. Cotes du Rhone. Alle Weine...
Weiter
Sie sind hier: / Rotweine
Kranskop Pinot Noir

 

  • Vinification:

  • -  Hand sorting of grapes before destemming.

  • -  Destemming direct into open top fermenters.

  • -  36h cold soaking at 8-10 oC

  • -  Punching through by hand every four hours for first four days and after that only

    every six hours for five days.

  • -  Fermentation temperature: 23 – 26 oC

  • -  Fermentation Duration: 9 days

  • -  Skin maceration: 3 days

  • -  After maceration dejuiced into Stainless Steel tanks.

  • -  Skins was pressed with basket press and pumped with free run.

  • -  Total wine per ton recovery 615 lt/ton

  • -  Malolactic fermentation took place in the Stainless Steel tanks.

  • -  Wood aging: 20% new 225 lt French oak medium toasted barrels and

    80 % 225 lt third fill French oak medium toasted barrels for twelve months.

    Tasting notes:

    Notes of cherry and raspberry mingled with floral notes of rose petals and violets create a beautiful aromatic mélange in this lively young wine. Delightful in it’s youth with a promise of even more to come.

    Food Pairing :

    Grilled Salmon to Steak to Mushroom Pizza.

    Wine Analysis:

    Alc : 14%vol TA : 5.9 g/l pH: 3.4
    RS: 3.3 g/l 

Stichworte

Preisalarm

Gerne informieren wir Sie unverbindlich darüber, falls sich der Preis dieses Artikels ändert bzw. Ihrem Wunschpreis entspricht.

Prüfcode:
Einen Kommentar schreiben
Sie müssen angemeldet sein, um einen Kommentar schreiben zu können.
Es liegen keine Kommentare zu diesem Artikel vor.
Aktueller Artikel Kranskop Pinot Noir Kranskop Pinot Noir
0.75 Liter | 16,67 €/Liter
 
12,50 €*